Tradice, kořeny a odvaha proti modernismu, servilitě a vykořeněnosti

Hnutí Pro život ČR proti Lisabonské smlouvě

11. 9. 2009 11:06
Rubrika: Civilizace

Hnutí Pro život ČR se ve svém níže uvedeném prohlášení jasně vyjádřilo proti tzv. Lisabonské smlouvě a podpořilo akce "Svoboda pro Irsko" www.svobodaproirsko.cz

 

Hnutí Pro život ČR hájící právo na život člověka od početí do přirozené smrti se staví odmítavě k Lisabonské smlouvě. Domnívá se, že ta prostřednictvím Charty základních práv EU otevírá možnost, aby Brusel plošně reguloval citlivé etické normy týkající se potratů a eutanazie a upřel toto právo národním státům a národním parlamentům. V Chartě práv se sice tento bod výslovně nezmiňuje, ale Evropský soudní dvůr v rámci extenzivního výkladu charty a svého následného judikátu může "právo na potrat" nebo "právo na eutanazii" de facto uzákonit pro celou Evropskou unii.

Tuto obavu sdílí Hnutí Pro život ČR společně s irskými organizacemi a vyjadřuje solidaritu irským občanům v jeho odporu k Lisabonské smlouvě. Hnutí Pro život ČR chce upozornit na to, že takzvané záruky Irsku nemají dostatečnou legislativní váhu, protože mají pouze právně nezávazný, deklaratorní charakter. Pokud Irsko mělo dostat reálné záruky, muselo by to být formou právně závazných protokolů k Lisabonské smlouvě, které by tuto smlouvu novelizovaly. To by si vyžadovalo opakování ratifikace smlouvy ve všech členských státech.

Právě proto, že si Hnutí Pro život ČR uvědomuje, jak velkou roli sehrála otázka ochrany lidského života od početí v irském "Ne Lisabonu", cítí potřebu upozornit nejen irské občany na to, že "záruky" poskytnuté Evropskou radou Irsku jsou bezcenné a právně nezávazné. Irsko tedy rozhoduje nyní jak o budoucnosti své země, tak i o tom, zda celoevropské normy rozšíří možnosti útoků proti lidskému životu v členských zemích Evropské unie včetně České republiky.

 

Zobrazeno 1172×

Komentáře

Cinik

Nikdy jsem nepochopil, jak může někdo s vážnou tváří použít pro sliby Irsku slovo záruka. Je to naprosto směšné...

Olin

Já si také myslím, že Lisabonská smlouva není nic dobrého pro Evropu a pro nás. Když se to veme kolem a kolem, tak EU je taková určitá instituce s totalitními prvky. Přikazuje nám kolik můžeme pěstovat zemědělských plodin, co smíme a nesmíme. Teď si vybijeme skot a za pár let ho budeme dovážet. Ve Zjevení v 17.kapitole je psáno podobenství,tak mě to trochu připomíná tu šelmu EU.

Maftík

<a href="http://maftik.signaly.cz/0910/podporte-ceskeho-prezidenta-v" target="_blank">http://maftik.signaly.cz/0910/podporte-ceskeho-prezidenta-v</a>

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio